Op artikelen uit BN de Stem berust copyright. Hierdoor zijn we helaas gehouden tot een korte samenvatting van 50 woorden. De originele artikelen zijn (bijna allemaal) bij ons in bezit en op afspraak in te zien.

Mocht u nog artikelen of verwijzingen hebben die hieronder niet voorkomen, neem dan aub contact op via ons contact formulier.

28 januari 2017

Openingstijden naast temperatuur nu ook afhankelijk van regen en onweer.

....bij 19 graden en mooi weer toch open blijven en bij 21 graden met onweer en regen de poort om 12 uur dicht", aldus directeur Walter van Krieken. Iedere avond om 19:00 uur worden de openingstijden op de website gemeld.

 

 

 

 

3 september 2016

Woensdag 14 september vanaf 13:00u gratis hondenplons

Er zit dan geen chloor meer in het water'. Manager Walter van Krieken laat weten dat baasjes met hun honden van harte welkom zijn van 13:00 tot 17:00 uur. Onze stichting heeft Sabrien Jansen van dierenkliniek Halsteren bereid gevonden begeleiding te geven.

 

 

 

1 september 2016

Zwembad de Melanen blijft langer open

 

Het bad zou eigenlijk zondag 4 september sluiten, maar dat is opgeschoven naar vrijdag 9 september", aldus manager Walter van Krieken. "Tot volgende week vrijdag kunnen badgasten dagelijks van 15:00 uur tot 18:00 uur terecht." De geplande hondenplons is verschoven van 7 naar 14 september.

 

 

 

1 september 2016

Grillig seizoen voor Zwembad de Melanen

Het is erg goed begonnen qua weer, toen kwam er een gigadip", aldus Walter van Krieken. "De late vakantie in de regio is ons geluk. Daardoor kunnen we nu veel inhalen". 

 

 

 

25 April 2016

De eerste baantjes zijn weer getrokken in zwembad De Melanen

De beperkte openingsuren zijn de redding voor dit zwembad geweest", aldus zwembadmanager Walter van Krieken.

 

24 April 2016

Officiële opening zwembad De Melanen

 

... verwarmd  … 6 banen … hoge en lage duikplank … groot recreatiebad … kindereiland met 2 glijbanen … kleuterbad … warme douches …. horeca … terras … voldoende parkeerplaatsen … fietsenstalling … “, zo beschrijft de Bergen op Zoomse Bode het unieke zwembad en verwijst verder naar 0164-683553 en Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

 

24 April 2016

Opening zwemseizoen: Hagel houdt eerste zwemmers niet tegen

Om dit zwembad op een duurzame manier open te houden roep ik de inwoners van Halsteren op om goed gebruik te maken van het zwembad en een abonnement aan te schaffen",  zei wethouder Arjan van der Weegen.

 

13 april 2016

Nieuwe manager maakt frisse start met enthousiast team

Halsteren mag trots zijn op dit zwembad, aldus nieuwe manager Walter van Krieken. Verder kondigt hij maximaal voordeel aan tijdens de voorverkoop op 21, 22 en 23 april en belooft een zomer vol activiteiten.

Het zwembad opent zondag 24 april.

 

8 april 2016

Zwemlessen terug in de Melanen

"In principe zijn de lessen bedoeld voor kinderen die nog geen A-diploma hebben'', zegt Walter van Krieken, sinds eind vorig jaar manager voor De Melanen en het Bergse zwembad De Schelp. 

Andere activiteiten dit seizoen zijn onder meer de aquagym en baantjestrekken. Stichting Behoud Zwembad De Melanen helpt met het toezicht.

 

20 februari 2016

Zwembaden De Schelp en De Melanen gaan beter samenwerken

“Een manager en één website voor beide baden”, vertelt de nieuwe manager Walter van Krieken.

 

"En abonnementhouders van De Melanen kunnen bij slecht weer uitwijken naar De Schelp”.

 

3 december 2015

In 2015 is zwembad De Melanen weer in de zwarte cijfers

“In 2015 hield Zwembad de Melanen voor het eerst sinds lange tijd weer euro’s over”, aldus gemeentewoordvoerder Erwin Stander. Er werden kosten bespaard door de weersafhankelijke openstelling en toch trok het zwembad meer bezoekers. 

In overleg met de Dorpsraad en onze Stichting blijft de weersafhankelijke openstelling bestaan in 2016.

 

2 december 2015

Zwembad De Melanen uit de rode cijfers dankzij weersafhankelijke openingstijden

“Dit jaar mocht het zwembad 30.000 bezoekers verwelkomen, tegenover 27.000 in 2014”, aldus wethouder Ad Coppens. De weersafhankelijke openstelling blijft gehandhaafd in 2016. De wethouder spreekt van goed overleg met de Dorpsraad Halsteren en de Stichting Behoud Zwembad De Melanen en samenwerking met zwemvereniging De Krabben.

 

18 oktober 2015

Nieuw onderzoek naar behoud Melanen

Wij gaan voor het openhouden van zwembad De Melanen als onderdeel van het recreatiegebied de Groote Melanen", kondigt het college aan in de begroting voor 2016. Het onderzoek gaat ondermeer in op de onderhoudsopgave en toekostige investeringen.

 

 

29 augustus 2015

Mooi weer deze zomer enorme meevaller

We hebben veel geluk gehad met het weer", zegt Ton Nederkoorn, dagverantwoordelijke in De Melanen. "Het bad kreeg voor dit seizoen door de gemeente Bergen op Zoom een bezuiniging opgelegd en schroefde daarom de prijs van een abonnement in de voorverkoop op van 40 naar 55 euro."

 

 

 

30 mei 2015

Bezoekers haken af. Zwembad sterft een stille dood.

In verkiezingstijd hebben alle partijen beloofd dat De Melanen openblijft. De verkiezingsbelofte is aan het verschuiven", betoogde Peter van den Ouden van GroenLinks als reactie op de weersafhankelijke openstelling. 

 

 

 

21 mei 2015

Kaartverkoop De Melanen keldert

 Een afname van dik 40%. Alle alarmbellen moeten gaan rinkelen", zei BSD -fractievoorzitter Louis van der Kallen deze week in de raadscommissie Mens & Maatschappij.

 

 

9 mei 2015

Bezuinigingen treffen vooral jongeren

Ik vind dat je de tering naar de nering moet zetten en de basisvoorzieningen moet openhouden',  aldus Jan van Diepeningen, voorzitter van Stichting Behoud Zwembad De Melanen. "Maar de wethouders geven meer aandacht aan prestigeprojecten als bruggetjes en dure projecten als Landschap van Allure I en II."

 

5 mei 2015

Zwem- en polovereniging De Krabben vindt nieuwe openingstijden onverteerbaar

Zwembad De Melanen moet er niet alleen zijn voor mooiweerzwemmers, maar ook voor wedstrijdzwemmers en recreanten' laat het bestuur van zwem- en polovereniging De Krabben aan wethouder Arjan van der Weegen weten.

 

 

 

6 mei 2015

Zwembadmanager wijst naar de gemeente.

De directie heeft de opdracht gekregen om te bezuinigen', vertelt zwembadmanager Peter van Dongen,  Het enige waar dan nog aan te knabbelen valt, zijn de openingstijden."

 

 

4 mei 2015

Scholieren vinden het jammer dat ze maar zo kort kunnen zwemmen

Het is toch raar dat je meer moet betalen en minder kan zwemmen", zegt Ronan Geerste op de eerste dag over de twee uurtjes die ze mogen zwemmen.

 

 

 

1 mei 2015

Open vanaf 19 graden nog steeds een lachertje

We hebben al twee graden gewonnen, maar het blijft vreemd", aldus Cocky Nuchelmans van het comité dat een actie is begonnen tegen de weersafhankelijke openstelling van het openluchtzwembad.

 

 

23 april 2015

Ook Dorpsraad Halsteren spreekt van een sterfhuisconstructie

De Melanen komt in een soort van sterfhuisconstructie terecht als het zwembad beperkt opengaat en de prijzen voor abonnementen fors stijgen", is de vrees van Geert Baartmans, voorzitter van de Dorpsraad in Halsteren. Hij deelt de mening van de Stichting Behoud Zwembad De Melanen en de BSD-fractie dat dit wel eens het begin van het einde kan zijn.

 

 

22 april 2015

BSD-fractie verbaasd over nieuwe koers zwembad De Melanen

Met deze prijsstijging en de onzekerheid of het zwembad wel of niet opengaat, moet je je afvragen of De Melanen niet een langzame dood sterft", aldus BSD-raadslid Piet van den Kieboom. Hij vindt het niet passen bij het besluit dat vorig jaar door de gemeenteraad is genomen.

 

21 april 2015

Vrees begin van het einde van het openluchtbad

Alleen bij goed weer de hele dag open. Ook gaan de abonnementsprijzen flink omhoog", zegt Boris van der Linden, directeur van het zwembad. "We moeten dit wel doen, want de gemeente bezuinigd enkele tonnen op het zwembad", aldus de directeur. Stichting Behoud Zwembad De Melanen is allerminst gelukkig met de nieuwe koers en vreest dat dit het begin van het einde is van het Halsterse openluchtbad.

 

 

 

20 augustus 2014

Voor de buitenbaden is het een lastige zomer geweest

De zomer was over het algemeen toch minder dan vorig jaar', aldus de directie van Zwembad De Melanen. "Maar we maken er het beste van".

 

 

3 mei 2014

Vijf ton voor wensen van coalitie.

 

De nieuwe coalitie parkeert een kleine 5 ton 'voor de uitwerking van het coalitieakkoord 2014 - 2018. De gemeenteraad heeft vlak voor de verkiezingen bijvoorbeeld gezegd dat zwembad De Melanen in Halsteren moet open blijven".

 

9 april 2014

Exploitatie baden onder de loep

 

De gemeente is een onderzoek gestart naar de verbetering van de exploitatie van de gemeentelijke zwembaden De Schelp en De Melanen".

 

 

1 februari 2014

De Melanen op 1 bij onderhandelingen nieuwe coalitie

Zwembad de Melanen moet blijven", zegt de gemeenteraad unaniem. "De centen om het zwembad open te houden moet de nieuwe coalitie vinden"

 

 

29 januari 2014

Politici zijn zenuwachtig

U houdt de boel voor de gek", aldus Peter van den Ouden van GroenLinks over de politieke ommezwaai. 

 

 

Halsteren, pas op dat hij geen gelijk krijgt", waarschuwt Jan van de Kastele van BN De Stem.

 

 

14 januari 2014

‘Zwembad De Melanen blijft, punt’
         De gemeenteraad moet nu beslissen dat het Halsters zwembad hoe dan ook open blijft, vindt Lijst Linssen.
....... Suijkerbuijk en Linssen jr:  Laten we nu spijkers met koppen slaan en daadwerkelijk een besluit nemen. De Melanen blijft. Punt!”, dagen de twee de rest van de gemeenteraad uit. 
 
 

14 december 2013

Groote Melanen is en blijft hete aardappel

In de tweede helft van 2014 moet duidelijk worden wat er precies gaat gebeuren met buitenzwembad De Melanen in Halsteren en natuurgebied Groote Melanen. Dat zegt wethouder Ton Linssen in antwoord op vragen van bezorgde gemeenteraadsleden.

 

 

 

Stichting Behoud Zwembad de Melanen

KvK-nummer 59210087

RSIN 853369057

NL98 SNSB 0945 5729 21